2019: het jaar van Leonardo da Vinci

Op 2 mei 2019 is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed. Daarom staat 2019 in het teken van de Italiaanse kunstenaar en uitvinder. Voor ons aanleiding om je meer te vertellen over de fascinerende Da Vinci Cut diamant.

De Da Vinci slijpvorm

De Da Vinci slijpvorm is gebaseerd op de Gulden Snede. Da Vinci gebruikte deze wiskundige formule in zijn portretkunst om de ideale afbeelding te krijgen. De Gulden Snede wordt ook wel de goddelijke verhouding (sectio divina) genoemd. Deze formule is later ook toegepast bij het diamantslijpen. Het resultaat is een perfecte cut met 57 facetten.

Kenmerken Da Vinci slijpvorm

De Da Vinci cut is beroemd vanwege de fascinerende schittering. De slijpvorm legt maximale nadruk op de eigenschappen van de steen. De basis van de Da Vinci Cut bestaat uit een vijfhoekige ‘tafel’ bedekt met een caleidoscopisch (kleurrijk) effect van drie zichtbare stervormen. Het effect is verbluffend en uniek.

Verschillende slijpvormen

Naast de Da Vinci slijpvorm, onderscheiden we nog negen andere slijpvormen. De slijpvorm van de diamant is de enige factor van de vier C’s (Cut, Colour, Clarity e Caratweight) waar de mens invloed op heeft. De slijpvorm bepaalt de unieke lichtreflectie van de diamant. De bekendste (en meest geliefde) slijpvorm is de briljant. Het binnenvallende licht wordt in deze slijpvorm  met 57 facetten optimaal gereflecteerd. De briljant wordt vaak gebruikt in verlovingsringen . Andere slijpvormen zijn bijvoorbeeld princess (voor vierkante vormen), peona (pioenroos) en marquise.

Vakmanschap

De slijpvorm bepaalt de weerkaatsing en breking van het licht. Alles draait om de perfecte verhoudingen, symmetrie en afwerking. Diamantslijpen vereist een ongekend vakmanschap. Juwelier van Moorsel is erkend diamantair volgens HRD Antwerp. Wil je meer weten over de Da Vinci slijpvorm of andere slijpvormen? Of ben je op zoek naar een uniek diamanten sieraad? Wij helpen je graag.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy