Unieke trouwringen laten ontwerpen

Unieke trouwringen laten ontwerpen

Een trouwring uitzoeken kan best wel wat tijd in beslag nemen. Daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met bedenken wat je wensen zijn voor een trouwring. Willen jullie een gladde ring of juist iets met een werkje? Wel of geen steentjes in de ringen? Misschien willen jullie wel een eigen trouwring ontwerpen!

Een op maat gemaakte trouwring is een unieke trouwring

Als geen van de trouwringen die je standaard in de winkels vindt, jullie goedkeuring kunnen wegdragen, dan is het wellicht wel een optie om zelf je trouwring te ontwerpen. Het belangrijkste is dan dat je in overleg met de goudsmid een goede basis voor jullie trouwringen neerzet. Peter van Moorsel zal jullie dan eerst willen leren kennen. In een persoonlijk gesprek bespreken we jullie wensen en ideeën.

5 keuzes voor het maken van een custom made trouwring

  1. Vroeger was geelgoud een goede keuze voor trouwringen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor rosé-, rood- of witgoud en natuurlijk kun je ervoor kiezen om een combinatie van deze legeringen te laten maken. Een trouwring hoeft niet per se van goud te zijn. Ook zilver, palladium of platina is mogelijk voor jullie trouwringen. Kies je voor een gouden ring, dan kun je kiezen tussen 9, 14 en 18 karaat. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor mat of glanzend materiaal.
  2. Gerecycled goud. Je kunt ervoor kiezen om erfstukken van je liefste oma in de ring te verwerken of oude gouden sieraden te laten omsmelten voor een onvervangbare trouwring.
  3. Willen jullie wel of geen edelstenen in je ring? De eerste edelsteen die waarschijnlijk in je opkomt, is diamant, maar er zijn nog veel meer edelstenen die je kunt gebruiken in je ring. Denk bijvoorbeeld eens aan aquamarijn, toermalijn of saffier. Iedere edelsteen heeft ook een eigen symboliek. Door je daarin te verdiepen, maak je je custom made trouwring nog meer jullie trouwring.
  4. Extra tekst of symbolen. Tegenwoordig kunnen jullie ervoor kiezen om bijvoorbeeld een vingerafdruk of een sterrenbeeld in je ring te laten zetten. Zo maak je jullie ringen echt persoonlijk. Je voegt je eigen verhaal toe aan je ring. Natuurlijk staat ook de datum van jullie huwelijk of verloving in de ring. Het graveren doen we één week vóór jullie huwelijk, zodat de juiste datum in de ring komt.
  5. Je trouwring draag je voor de rest van je leven. Daar mag best iets moois van gemaakt worden. Laat je daarom niet beperken tot de traditionele trouwring. In het ontwerpproces van je ring, is het daarom belangrijk dat je alles durft te vragen aan de goudsmid. Een klik met de maker van jullie ringen is dus heel belangrijk.

Dit zijn een paar van de keuzes die je kunt maken als je een op maat gemaakte trouwring wil laten ontwerpen. Natuurlijk kun je ook nog nadenken over de breedte van de ring, de vorm van de ring enzovoort.

Dat kan flink wat keuzestress opleveren. Een goede goudsmid zal altijd proberen om deze stress tot een minimum te beperken. Er zijn al genoeg keuzes te maken rondom de bruiloft. Neem contact met ons op en wij helpen jullie bij het maken van een keuze!

Bi-color trouwringen van witgoud en geelgoud
products-4_gc22-75-1
Trouwringen1 kopiëren
products-22_jx68-1
Handgemaakte bi-color trouwringen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy