Graveren

Sieraden graveren Hoeksche Waard

Maak een sieraad extra persoonlijk met een naam- of fotogravure. Juwelier van Moorsel is gespecialiseerd in het graveren van gouden en zilveren sieraden en steengravures. Wij gebruiken hiervoor verschillende graveertechnieken: handgravure, machinaal graveren en lasergraveren. De gekozen techniek hangt onder andere af van het materiaal en de vorm en grootte van het sieraad.

Handgravure of machinale gravure

Handgraveren is een techniek waarbij we met een graveersteker het materiaal handmatig wegsteken. Dit is een uiterst precies en vakkundig werkje. Een handgravure geeft het sieraad een authentieke en ambachtelijke uitstraling. De mogelijkheden bij een handgravure zijn bovendien vrijwel onbegrensd. Bij machinaal graveren wordt de gravure machinaal aangebracht. Hiervoor werken we met verschillende standaard sjablonen. Een machinale gravure is hierdoor minder origineel en authentiek en de mogelijkheden zijn beperkter. Voordeel is de snelheid van machinaal graveren ten opzichte van handgraveren. Dit kan een uitkomst zijn als je snel een persoonlijk sieraad nodig hebt.

Persoonlijke geschenken

Door het aanbrengen van een gravure creëren wij een uniek en persoonlijk sieraad. Wij kunnen vrijwel alles graveren. Van trouwringen en zegelringen tot zilveren kraamcadeaus en relatiegeschenken. Kom naar de winkel voor meer informatie of maak een persoonlijke afspraak.