Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gerecycled goud

Hergebruik van goud is beter voor mens en milieu. Daar staan wij volledig achter. Wij maken niet alleen mooie sieraden, maar ook ‘schone’ sieraden. Sieraden gemaakt met een zuiver geweten, dat draagt prettig! Onze eigen sieradenlijn Van Moorsel Handcrafted Fine Jewelry is vervaardigd uit 100% gerecycled goud. Wij kopen goud in en versmelten dit tot nieuwe sieraden. Ook van jouw oude sieraden kunnen wij nieuwe sieraden maken.

Fairtrade goud

Wij streven naar het gebruik van zo veel mogelijk gerecycled goud en zilver. In principe zijn goud en zilver oneindig recyclebaar, maar in het geval van witgoud kan er sprake zijn van kwaliteitsverlies.

Nieuw goud kopen wij uitsluitend in bij partners met een Fairtrade® certificaat. Fairtrade goud helpt mijnwerkers en hun families op weg naar een beter bestaan. Fairtrade mijnen voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden, inkomen en milieu. Zo weten we zeker dat ons goud ‘schoon’ is.

Kimberley Process

Wat voor ons goud geldt, geldt ook voor onze diamanten. Als erkend Diamantair werken wij uitsluitend met diamanten voorzien van een KP-certificaat. KP staat voor Kimberley Process, een internationaal samenwerkingsverband ter bestrijding van conflictdiamanten. In het Kimberley Process is vastgelegd dat diamanten alleen nog internationaal verhandeld mogen worden als de herkomst door legitieme overheden is gegarandeerd. Sinds de vaststelling in 2003 zijn er nog nauwelijks conflictdiamanten in omloop.

Wil je meer weten over de herkomst van onze materialen en sieraden? Neem contact op.