Taxatie

Deskundige sieraden taxatie

Het taxeren van sieraden is noodzakelijk wanneer je deze wilt verzekeren tegen diefstal of verlies (vervangingswaarde). Ook in geval van nalatenschap en boedelverdeling is een sieraden taxatie nodig (opbrengstwaarde). Onze Meester Goudsmid en Diamantair heeft oog voor het kleinste detail. Tel hier ruim 75 jaar ervaring bij op en het resultaat is een eerlijke en correcte waardebepaling.

Rechtsgeldig taxatierapport

Een deskundige blik vooraf, voorkomt veel discussie achteraf. Naast een correcte waardebepaling is een goed opgebouwd taxatierapport essentieel. Denk aan de gedetailleerde omschrijving en goede foto’s.

Onze taxatierapporten worden opgesteld volgens de actuele wetten en eisen. Wij verzorgen sieraden taxaties voor particulieren, bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en notarissen. De geldigheidsduur van een taxatierapport voor verzekeringen is gemiddeld drie jaar vanwege een marktconforme uitkering. Het is daarom raadzaam om de sieraden elke drie jaar opnieuw te laten taxeren.

Inkoop sieraden

Juwelier van Moorsel biedt de mogelijkheid om de sieraden na taxatie op te kopen. Er worden dan geen taxatiekosten in rekening gebracht. De kosten voor het taxeren van sieraden zijn productafhankelijk en worden vooraf gecommuniceerd. Voor actuele prijzen en meer informatie over sieraden taxatie en inkoop kun je contact opnemen met ons atelier of kom langs in onze Goud Inkoop Bus.