Trendy en tijdloos

De tijd dat een zegelring alleen voorbehouden was aan koningen en rijke bankiers is voorbij. Een zegelring is trendy en geschikt voor iedereen. De zegelring werd vroeger gebruikt voor het verzegelen van enveloppen. De zegelring was meestal voorzien van het familiewapen en werd generatie op generatie doorgegeven. Misschien heb jij nog ergens een erfstuk van je overgrootvader in de kast liggen? Die is nu weer helemaal hip. Is de ring toch niet helemaal jouw stijl? Dan kunnen wij hem restylen of verwerken in een herinneringssieraad. Zo maken wij jouw oude sieraad weer draagbaar.

Handgemaakte zegelringen

Naast een standaardcollectie zegelringen maken wij zegelringen op maat. De zegelringen worden met de hand gemaakt in ons eigen atelier in Oud-Beijerland. Zegelringen zijn verkrijgbaar in twee soorten: volledig van goud of goud in combinatie met een gezette steen. Wij zijn één van de weinige juweliers in Nederand die steengravures kunnen toepassen. Er bestaan verschillende soorten zegelstenen. Bekende soorten zegelstenen zijn: blauwlagensteen, roodlagenagaat, onix, carneool en bloedsteen. Lagenagaat geeft een mooi contrast tussen de lichte bovenlaag en donkere onderlaag.

Door de bovenste laag weg te steken (graveren), wordt de onderste laag zichtbaar. Bij de onix, carneool en bloedsteen blijven de kleuren gelijk, waardoor de gravure minder opvalt. De ene steen is niet per definitie mooier of beter dan de andere steen. Het gaat erom wat jij mooi vindt!

Soorten gravures

Je kunt een zegelring laten graveren met verschillende motieven. Je kunt kiezen voor een monogramgravure, wapengravure of eigen ontwerp gravure. Een monogramgravure is een gravure van initialen. Deze wordt meestal in niet-spiegelbeeld gegraveerd. Een wapengravure vertegenwoordigt de rijke familiehistorie en wordt traditioneel in spiegelbeeld gegraveerd. Het wapen wordt leesbaar wanneer het zegel wordt gedrukt. Natuurlijk heb je zelf de keuze uit wel of niet graveren in spiegelbeeld.

Wil je meer weten over zegelringen en wapengravures? Bekijk onze collectie zegelringen in de winkel of webshop. Of maak een persoonlijke afspraak en ontdek de vele mogelijkheden van een eigen ontwerp zegelring.

680x680 steengravure vanmoorsel